Uddannelsens indhold

Nye hold i Jylland & på Sjælland

GRATIS INTRODUKTIONSDAG

Hvad koster en psykoterapeutuddannelse

Hvad koster det at blive psykoterapeut, og hvad får du for pengene på de forskellige psykoterapeutuddannelsesinstitutter i Danmark?

På denne side finder du et klart overblik over, hvad din samlede psykoterapeutuddannelse på Tobias-Skolen kommer til at koste samt hvilke betalingsmuligheder, vi tilbyder. 

I den psykoterapeutiske branche gør vi meget for at sikre en høj kvalitet af de enkelte psykoterapeutuddannelser, men du bør være opmærksom på, at der blandt andet er stor forskel på indholdet af psykoterapeutuddannelserne, hvad en psykoterapeutuddannelse koster og hvor mange timer, der undervises. 

Selvom et institut er medlem af Foreningen af Danske Psykoterapeuter, evalueret og Reg. Psykoterapeutisk uddannelsessted som Tobias-Skolen er, eller medlem af Dansk Psykoterapeutforening vil du stadig kunne finde store udsving i bl.a. undervisningsdage, holdstørrelser, omfang/form på supervision, egenterapi, færdighedstræning og klienterfaring. Du vil også finde forskelle i, hvor nært du som studerende bliver støttet i din udfoldelse af dine kvaliteter som psykoterapeut. 

Uddannelseshonorar

Uddannelseshonoraret på Tobias-Skolens psykoterapeutuddannelse udgør pt. 33.900,- pr. år og dækker:

Undervisning inkl. terapi og supervision 7 moduler á 4 dage (i alt 28 dage pr. år)
Kost & logi på de to internatmoduler på hhv. 2. og 4. år
Adgang til undervisningsmateriale på skolens log-in område
300 t. færdighedstræning assisteret og superviseret af en uddannet psykoterapeut
En årlig evalueringssamtale med din hovedunderviser.
Eksaminer med ekstern censor, hvis disse tages med eget hold, ellers egenbetaling på 5000,- pr. eksamen på 3. og 4. årgang.
Et yderst kompetent og spændende underviserteam
Kaffe, te og frugt - Naturligvis!
Hertil skal påregnes udgifter til egenterapi og supervision, undervisning i patologi (mulighed for dispensation), samt hvis du ønsker at erhverve dig relevant litteratur - se specifikation nedenfor.

Egenterapi

For at sikre, at du som kommende psykoterapeut har fået bearbejdet dine egne, personlige temaer, skal du i løbet af den 4-årige psykoterapeut-uddannelse modtage 100 lektioner á 45 min /75 timers egenterapi. Det svarer til 50 sessioner á 1½ time og betyder, at du skal regne med gennemsnitligt ca. 800,- pr. måned, igennem hele uddannelsen, til egenterapi. Dette beløb afhænger naturligvis af de aktuelle priser hos den psykoterapeut, du går hos og kan således både blive lavere og højere.

Supervision

Sideløbende med din psykoterapeutuddannelse på Tobias-Skolen skal du deltage i 100 lektioners supervision, fordelt med 20 lektioner på grunduddannelsen (år 1 og 2) og 80 lektioner i løbet af 3. og 4. år - ialt 16 dages supervision. Det betyder at du må afsætte ca. 19.360,- til gruppesupervision i alt under uddannelsen. 

Patologi - sygdomslære

For at modtage Tobias-Skolens certificeringer som Spirituel Integrativ Terapeut efter 2. år - samt Spirituel Integrativ Krops- & Psykoterapeut efter 4. år, skal du på et eller andet tidspunkt i forløbet modtage 100 timers godkendt undervisning i patologi.

Du bestemmer selv, hvornår du vil starte. Det tages ved siden af din øvrige uddannelse.  Vi har på Tobias-Skolens sammensat vores eget meget spændende forløb i Neuropatologi & Psykosomatik, helt særligt målrettet psykoterapeuter. Læs mere om dette spændende forløb her. 

Du er dog fri til selv at vælge en godkendt kursusudbyder i patologi, og hvis du kan dokumentere 100 timers eksamineret undervisning i anatomi, fysiologi og/eller patologi fra et andet studie, kan du få dispensation.

Alt i alt

Samlet set kan regnestykket for hele uddannelsen se sådan ud, dog med forbehold for prisforskelle hos diverse psykoterapeuter og supervisorer.

Honorar

135.600

Betales til Tobias-Skolen

Egenterapi

ca. 40.000

Betales direkte til din valgte terapeut

Supervision

ca. 19.360

Betales til Tobias-Skolen

Patologi

ca. 13.900

Betales til uddannelsessted

  Slide/swipe for flere priser

  Det betyder, at en fuld 4-årig psykoterapeutuddannelse vil koste dig ca.154.960 + undervisning i patologi hvis du ikke har det i forvejen; (13.900,-), samt egenterapi der betales direkte til din selvvalgte terapeut (ca. 40.000,- afhængigt af terapeutens honorar).

  Sikkerhed for prisen på psykoterapeutuddannelsen

  På Tobias-Skolen synes vi, du fortjener at vide, hvad din samlede uddannelse kommer til at koste! Derfor har vi valgt, at den pris, der gælder for selve uddannelseshonoraret, på indmeldelsestidspunktet er gældende de næste 4 år. Du vil således ikke blive ramt af den almindelige prisudvikling, der sker hvert år. Skulle du tage orlov undervejs i studiet, gælder dagsprisen for dit evt. dit 5. og 6. uddannelsesår. Uddannelsen må strække sig over 6 år.

  Betalingsmuligheder

  På Tobias-Skolens psykoterapeutuddannelse, kan du vælge mellem to betalingsformer ; almindelig betaling eller ratebetaling. Ved almindelig betaling har du mulighed for at opnå en rabat på kr.1000,- ved tidlig indbetaling/ 3 mdr. før holdstart.

  Fordelen ved ratebetaling er, at du kan sprede dine indbetalinger over 12 mdr. og således løbende spare op til din uddannelse. Endelig er der mulighed for, i et vist omfang, at tilbyde dig en helt individuel betalingsmulighed, der tager højde for din aktuelle, økonomiske situation.

  Er du ansat, kan du måske få din arbejdsgiver til at betale eller få en bruttolønsordning igennem din arbejdsgiver. Du har også mulighed for at søge legater og fonde. Dette kan du læse mere om her.

  Almindelig betaling og rabat ved tidlig betaling

  Ved almindelig betaling indbetaler du en forudbetaling på 5.000,- når du modtager en bekræftelse fra skolen på din tilmelding samt en faktura. Når du har betalt er pladsen på holdet reserveret til dig - dette beløb refunderes ikke ved evt. framelding. Herefter kan du vælge at betale restbeløbet senest 3 måneder før uddannelsens start og på den måde spare yderligere 1000,- pr. år. Eller du kan indbetale restbeløbet senest 45 dage før dit hold starter.

  Ratebetaling

  Ved ratebetaling, indbetaler du normalt en forudbetaling på 7.000,- når du har modtaget bekræftelse på din tilmelding samt en faktura. Senest 45 dage inden din uddannelse starter, indbetaler du den første af 12 rater på 2.408,34,- Det koster dig således 2.000,- i administrationsomkostninger at vælge ratebetaling som betalingsform. Det er også muligt at undgå forudbetalingen og blot få hele beløbet delt i 12 rater. Således vil det månedlige beløb være: 2.991,67,-.

  Der laves en betalingsaftale, der er juridisk bindende for hvert påbegyndt skoleår. Hvis du, imod forventning, skulle afbryde dit forløb efter tilmelding, forfalder det fulde resterende beløb til betaling omgående. Se nedenfor ang. framelding. Ring for andre ratebetalings-muligheder, hvis du har særlige behov.

  Framelding

  Når du tilmelder dig et uddannelsesforløb, optager du en plads på holdet, og tilmelding og betaling er derfor bindende for det aktuelle år. Ved framelding inden skolestart gives således ingen refusion, men du kan normalt få overført beløbet til start på senere uddannelseshold. Der gives ligeledes ingen økonomisk refusion, hvis du fravælger dit studie efter påbegyndt skoleår. Du tilbydes dog normalt at kunne tage de manglende moduler på et senere tidspunkt og ofte at tage hele det påbegyndte år om uden merudgift.

  Hvis du vil have hjælp til en række afklarende spørgsmål, kan du her læse mere om de ni ting, du bør sætte dig grundigt ind i inden dit valg af psykoterapeutuddannelse.

  Læs også om hvorfor Tobias-Skolen er Reg. Psykoterapeutisk uddannelsessted og medlem af FaDP samt om din mulighed for at blive REG. Psykoterapeut.

  Skoleleder Lene Ince

  De fleste klarer at have et fuldtidsjob, ved siden af studiet, og tjener på den måde til uddannelsen. Læs her om muligheden for arbejdsgiverbetalt uddannelse, fonde og bruttolønsordning.

  Eleverne siger

  “Jeg fik støtte til at udfolde mig selv personligt og professionelt“

  Erik Tams. Psykoterapeut fra Tobias-Skolen

  Hvad siger klienterne

  Læs om den forskel, som du også kan gøre.

  VERDENS BEDSTE LEVEBRØD

  Mange af vores studerende mærker det som et kald, at blive psykoterapeut. Derfor er det også for de fleste det mest berigende virke, man kan have. Få her et hurtigt overblik over uddannelsens struktur og indhold via vores brochure, eller gå endnu mere i detaljen i vores studihåndbog. Uddannelsen er evalueret og reg. godkendt af FaDP - Foreningen af Danske Psykoterapeuter.

  Retræter

  Galleri

  PORTEN TIL SJÆLEN - HVEM ER DU?

  Læs om indhold og hvornår næste intro-dag er

  Tobias-Skolen Jylland

  Schildenseje 
  Hesselhøjvej 3
  8370 Hadsten

  Tobias-Skolen Sjælland

  Skaverupvej 16
  4572 Nørre Asmindrup

  Reg. psykoterapeutisk uddannelse

  Uddannelsen er evalueret, og skolen er medlem af FaDP - Foreningen af Danske Psykoterapeuter.

  Etiske retningslinjer

  Privatlivs- og cookiepolitik

  Kontakt

  Telefon
  +45 2845 0045
  E-mail
  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  Følg os


  © Tobias-Skolen. Alle rettigheder reserveret